Skip to content
Főoldal / ERC / Újabb versenyző debütál a Rally Hungary-n az ERC-ben

Újabb versenyző debütál a Rally Hungary-n az ERC-ben

Fotó: ERC

Mihnea Mureșan egy Abarth 124 rally-val fog indulni Nyíregyházán.

Josh McErlean után újabb versenyző fog élete első ERC futamán nálunk indulni. A 26 éves romániai Mihnea Mureșan egy Abarth 124 rally-val áll rajthoz november 6-8. között a Rally Hungary-n.

Mihnea Mureșan tavaly megnyerte hazája bajnokságát a 2WD kategóriában egy Peugeot 208 R2-vel. Idén a koronavírus miatt egyedül a Total Transilvania Rally-n indult egy Hyundai i20 R5-tel, ahol ötödik lett.

Honfitársa, Alina Bianca Pop lesz a navigátora. Számára nem ismeretlen az ERC, tavaly két versenyt nyert Andrea Nucita oldalán az Abarth Rally Cupban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek az első Európa-bajnoki versenyemen a Rally Hungary-n. Az elhelyezkedése miatt nyilvánvaló volt a választás, hogy itt debütáljak az ERC-ben és tapasztalatot szerezzek ezen a szinten. Örülők, hogy Alina lesz a navigátorom, a tapasztalata nagyon jól fog jönni” – kezdte Mureșan.

„Azért választottuk az Abarth Rally Cupot mert egy izgalmas kihívás lesz, hogy egy nagy teljesítményű hátsókerék meghajtású autóval versenyezzünk. Sok türelemre és precizitásra lesz szükség, de úgy gondolom ez egy jó módszer arra, hogy még tapasztaltabb versenyző legyek”-folytatta Mureșan.

Mihnea Mureșan hosszútávú terveiben az ERC szerepel.