Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak őrzi a vezetést, Ogier a hófalban

Tanak őrzi a vezetést, Ogier a hófalban

WRC Arctic Rally Finland 2021
Fotó: Hyundai Motorsport

Gyászol a WRC család az Arctic Rally Finland szombati versenynapján.

Ma reggel érkezett a hír, hogy 78 éves korában elhunyt Hannu Mikkola, az 1983-as rally világbajnok. A finn versenyző ott volt a legelső WRC futamon, az 1973-as Monte-Carlo Rally-n. 1993-ben indult utoljára a WRC-ben. A világbajnoki címe mellett háromszor volt második év végén és szintén háromszor volt harmadik. Nyugodj békében!

Az Arctic Rally Finland szombati napja után továbbra is Ott Tanak vezet. A Hyundai észt versenyzője mögé a szakaszt is nyerő Kalle Rovanpera jött fel a második helyre, 24,1 másodperc a hátránya. Thierry Neuville jött fel harmadiknak, 1,8 másodpercre van a Toyota finn versenyzőjétől.

Az idei első WRC futamán induló Craig Breen a negyedik, akit Elfyn Evans követ. Oliver Solberg úgy a hatodik, hogy volt olyan szakasz, ahol harmadik időt autózott – élete első futamán WRC-vel. Takamoto Katsuta a hetedik. A két Ford, Teemu Suninen és Gus Greensmith következik, majd Esapekka Lappi zárja az első tízet.

Sébastien Ogier a hatodik helyen állt, de a mai utolsó szakaszon a cél előtt 200 méterrel hibázott és a hófalban kötött ki. Végül közel 20 perc hátránnyal ért be a célba.

Ogier Arctic Rally Finland 2021
Fotó: Twitter/Iván Fernández

Pierre-Louis Loubet a tegnapi defekt után ma feladni kényszerült a versenyt technikai hiba miatt.

WRC2-ben a mai hatból öt szakaszt megnyerve növelte az előnyét Esapekka Lappi Andreas Mikkelsen előtt. Nikolay Gryazin a harmadik.
A WRC3-ban az addig élen álló Emil Lindholm törte össze a Skodát még délelőtt, az autó elállta az utat, így a rajtoltatást is megállították miatta. Teemu Asunmaa vezet a kategóriában.

WRC Arctic Rally Finland állása a szombati nap után ITT megtekinthető.