Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak: Az FIA-nak reagálnia kell a hibrid egység hibáira

Tanak: Az FIA-nak reagálnia kell a hibrid egység hibáira

Ott Tanak WRC Svéd Rally 2022
Fotó: Hyundai Motorsport

Azt észt versenyzőnek a hibrid egység miatt kellett kiállnia a Svéd Rallyn, miközben Rovanpera és Evans is hibrid gondokkal küzdött.

Ott Tanak felszólította az FIA-t, hogy tegyen lépéseket, miután a Svéd Rallyn több hibrid egység is meghibásodott, beleértve a saját Hyundai i20 N Rally1-ében lévőt is, ami miatt a második helyről kellett kiállnia. A 2019-es rally világbajnok volt az egyetlen pilóta, aki piros lámpás figyelmeztetést kapott autóján, ami miatt a versenyzőnek kötelezően ki kell állnia biztonsági okokból. De más versenyzők is hasonló problémákkal küzdöttek.

Kalle Rovanpera és Elfyn Evans Toyota GR Yaris Rally1-be is volt gond a hibrid egységgel az utolsó napon. Evans miután a hófalnak csúszása után újraindította az autót egyáltalán nem égett a hibrid rendszer vissza jelző lámpája, ami miatt nem folytathatta a Svéd Rallyt.

„Remélem, hogy az FIA reagálni fog, és lesz néhány megbeszélésünk. De nyilvánvalóan ami történt, az nem igazán az, amire a sportnak szüksége van, és amiről a sportnak szólnia kellene. Lássuk, mi történik. Nagyon remélem, hogy a rally után történik valami, és elkezdünk néhány megbeszélést. Elég furcsa volt, és az biztos, hogy nem hagy profi érzést az általad ismert sportágban” – kezdte Tanak.

„Ami történik, az nem rally. Ha valaki azt mondja, hogy áll meg, te kiállsz, majd szuperrallyval folytatód annak semmi értelme, ha minden így van, ahogy jelenleg van. Ez egy harmadik fél, amin nem tudunk változtatni, sem a csapat, sem én, szóval nehéz. Olyan, amilyen, remélem, lesz néhány megbeszélés a verseny után” – zárta a Hyundai Motorsport versenyzője.