Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak az élen, nagy csata a második helyért

Tanak az élen, nagy csata a második helyért

Fotó: Red Bull

A Wales Rally pénteki napjának az összefoglalója.

Úgy látszik Ott Tanak a Toyotaval ott folytatja Walesben, ahol Törökországban abba hagyta: az élen. Az észt versenyző délelőtt három szakaszt megnyerve állt az élre, majd a nap során közel fél percesre hizlalta azt a második helyen álló Thierry Neuville előtt. A vb éllovas belga délelőtt még nem volt túl magabiztos és az alulkormányzottságra is panaszkodott. Délutáni két részsikerének köszönhetően zárta a pénteki napot a második helyen. A belgától 2,5 mp-re van lemaradva Jari-Matti Latvala a harmadik helyen.

Latvalától 4,6 mp-re van csapattársa, Lappi, akit újabb 2,3 mp-vel Ogier követ. A második és az ötödik helyezett versenyző között kevesebb mint tíz másodperc a különbség itt nagy csata várható még. Ogiernek egyébként nem volt problémamentes a délelőttje, volt megpördülése és a váltójából is eltűnt két fokozat. Legjobb Ctroenesként Breen a hatodik.

Evans sokáig a második helyen ált, végül etapon kellett kiállnia. Az M-Sport másik Fordjával Suninen is sokáig jól állt, az utolsó előtti szakaszon megpördült, amivel hátrébb csúszott az összetettben. A mai utolsó gyorson lecsúszott az útról, így nem is tudta befejezni a napot.

A WRC2-ben Kalle Rovanpera több, mint 40 másodperccel vezet Pontus Tidemand előtt, Gus Greensmith a harmadik.

A Wales Rally állása a pénteki nap után: