Skip to content
Főoldal / WRC / Szafari Rally: drámák és Neuville vezetés

Szafari Rally: drámák és Neuville vezetés

Neuville Szafari Rally
Fotó: Hyundai Motorsport

Az első igazi versenynap alaposan megtizedelte a mezőnyt a kenyai WRC forduló pénteki napján.

A szerdai és a csütörtöki nap még a Toyotákról szólt, ma már kevesebb oka volt az örömre Jari-Matti Latvala csapatvezetőnek. Elfyn Evans a mai második (a verseny leghosszabb gyorsaságija) szakaszon esett ki miután a jobb elsővel eltalált egy követ és kitört a kereke. Szintén ezen a szakaszon sérült meg Sébastien Ogier Yaris WRC-jén a felfüggesztés, emiatt a francia a következő szakaszon csak lassabban tudott haladni és másfél percet kapott.

Kalle Rovanpera napközben egyszer még vezetett is, de a pénteki utolsó szakaszon a rajt után 0,9 kilométerrel lecsúszott az útról és puha homokban ragadt.

Két defektje ellenére Thierry Neuville vezet a Szafari Rally-n. Előnye 18,8 másodperc Takamotot Katsutával szemben. A japán a mai első szakaszon lefulladt. A harmadik helyen Ott Tanak áll, neki szintén volt egy defektje. Ogier már közel 2 perc hátránnyal a negyedik. Gus Greensmith és Adrien Fourmaux áll az ötödik-hatodik helyen.

Dani Sordo szintén a mai második szakaszon esett ki miután kitörte a Hyundai kerekét. Oliver Solberg autója már a pénteki első szakaszon komolyan megsérült. A fiatal versenyző megpróbálta megjavítani etapon, de nem igazán sikerült. Ezután próbált lassan végig menni a következő gyorsokon, de végül fel kellett adnia a versenyt.

Martin Prokop nagyot esett ma, az esés videón ITT tekinthető meg. Navigátorát helikopterrel további vizsgálatokra Nairobiba vitték.

A Szafari Rally szombaton hat gyorsaságival folytatódik.

WRC Szafari Rally állása a pénteki nap után:

1.T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 Coupe WRC1:23:19.1
2.T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+18.8
3.O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+55.8
4.S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1:49.4
5.G. GreensmithC. PattersonFord Fiesta WRC+1:56.1
6.A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta WRC+2:19.1