Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Suninen Rally1-es autóval indul az osztrák szezonzárón

Suninen Rally1-es autóval indul az osztrák szezonzárón

Suninen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Két magyar páros is indul az OBM Bucklige Welt Rallyen.

Szeptember 16-17. között rendezik az OBM Bucklige Welt Rallyet, mely az Osztrák Rally Bajnokságnak az utolsó versenye, míg az Austrian Rallye Challengenek az utolsó előtti állomása.

Összesen 54 páros nevezett az Aspang (60 km a magyar határtól) központú versenyre. Az 1-es rajtszámot a Hyundai Motorsport versenyzője, Teemu Suninen kapja, aki a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid autóval itt készül az októberi Közép-Európa Rallyra, mely részben szintén Ausztriában kerül megrendezésre.

Suninen azonban nem szerezhet pontot, ami azért fontos mert az osztrák bajnoki cím OBM Bucklige Welt Rallyen fog eldőlni. A bajnokságot vezető Simon Wagner öt pontos előnnyel érkezik a szezonzáróra a második Hermann Neubauer előtt.

Simon Wagner (Skoda Fabia RS Rally2): „Hihetetlenül várom a számomra új rallyt, az új és kihívásokkal teli szakaszokat. A helyzetről nem kell sokat mondanom, aki a végén elöl lesz, az a bajnok. Izgalmas és remélhetőleg igazságos verseny elé nézünk.”

Hermann Neubauer (Skoda Fabia Rally2 Evo): „Reálisan Simon a favorit. A legutóbbi Weiz-i győzelemmel előnyhöz juttatta magát, és ezt figyelembe kell vennem. Ennek ellenére a végsőkig küzdeni fogok a címért. Biztosan nem könnyítem meg a dolgát.”

Az Austrian Rallye Challenge mezőnye csak szombaton versenyez, ebben a mezőnyben lesz látható Juhász Csaba, valamint Fischer Dániel és Buna Zoltán.

OBM Bucklige Welt Rallye információk:

Nevezési lista
Időterv
Térképek
Videók a gyorsokról