Skip to content
Főoldal / WRC / Sordo és Mikkelsen indulhat a Német Rallyn

Sordo és Mikkelsen indulhat a Német Rallyn

Bejelentette a felállását a Hyundai a következő WRC futamra.

Sokáig arról szóltak a hírek, hogy Sébastien Loeb idei programjában benne lesz az augusztus végi Német Rally. A dél-koreai gyártó mai bejelentése szerint végül nem adnak lehetőséget a kilencszeres világbajnoknak.

Így a soron következő aszfaltos versenynek a Thierry Neuville, Dani Sordo és Andreas Mikkelsen felállással vág neki a Hyundai, hogy a gyártók versenyében minél több pontot gyűjtsenek.

Dani Sordo a szardíniai győzelme után először versenyezhet az i20 WRC-vel, ráadásul azon a versenyen, ahol 2013-ban első győzelmét szerezte. A március végi Korzika Rally után a Német Rally lesz az első aszfaltos verseny, Korzikán Thierry Neuville nyert.

„Miután elemeztük az idei szereplést, úgy gondoltuk, hogy Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen mellett Dani Sordoval kiegészülve érhetjük el a legjobb eredményt Németországban. Nagyon bízom a versenyzőinkben, és elégedett vagyok az idei teljesítményükkel. Úgy gondolom ez a legjobb döntés, amit hozhattunk, hogy a legjobb eredményt érjük el a gyártók bajokságának a küzdelmében.” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport vezetője.