Skip to content
Főoldal / ERC / Solberg nyert otthon

Solberg nyert otthon

Solberg Royal Rally of Scandinavia
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A bajnokság első két helyezettje végzett mögötte a Royal Rally of Scandinavian.

Az előző naphoz hasonlóan Hayden Paddon kezdett délelőtt jobban. Aztán Oliver Solberg rákapcsolt és végül 22,5 másodperc előnnyel nyerte hazai versenyét.

„Egyértelműen ez az egyik legjobb győzelmem. Oké, megnyertem a Svéd Rallyt (a WRC2-ben – a szerk.) hazai pályán, de ez az igazi hazai versenyem, csak egy órányira lakok. Elképesztő milyen durva volt az utolsó szakasz, hihetetlen. Próbáltam minden sziklát kikerülni, csodálatos érzés volt az egész családdal vezetni. Ráadásul a legjobb barátom [Isak Reiersen] megnyerte a Junior ERC-t, szóval ez egy nagyszerű, nagyszerű hétvége volt. Ma este egy rendes bulit fogunk tartani!” – értékelt a célban Solberg.

A Power Staget megnyerő Paddon lett a második, ezzel 34 pontra növelte az előnyét a bajnokságban Martin Sesks előtt. A lett végül a harmadik helyen fejezte be a svédországi versenyt. Délelőtt még hárman csatáztak a harmadik helyért, Mikko Heikkila, Nikolay Gryazin és Sesks. Heikkila délután kapott defektet, így végül csak a 12. helyen zárt. Gryazin a negyedik lett végül.

A nap második szakaszán kényszerült kiállni a sérült felfüggesztés miatt a bajnoki címvédő Efrén Llarena. Mads Ostberg bár csak nyolcadik lett, de rekordot döntött. A Colin’s Crest ugratón előbb megdöntötte Eyvind Brynildsen 44 méteres ugratását két méterrel. Majd a második körben még nagyobbat ugratva még egy méterrel távolabb ért földet, így 47 méter az új rekord.

László Martin és Berendi Dávid több megforgása ellenére is a pontszerző 14. helyen ért célba a Royal Rally of Scandianavian.

ERC Royal Rally of Scandinavia végeredménye:

1. O Solberg / E Edmondson SWE Volkswagen Polo 1: 29:36.4
2. H Paddon / J Kennard NZL Hyundai i20 N +22.5
3. M Sesks / R Francis LVA Škoda Fabia RS +1:9.3
4. N Gryazin / K Aleksandrov ANA Škoda Fabia RS +1:12.6
5. L Joona / J Hussi FIN Škoda Fabia RS +1:32.4
6. F Mareš / R Bucha CZE Škoda Fabia +2:48.6