Skip to content
Főoldal / ERC / Solberg az élen a Royal Rally of Scandinavian

Solberg az élen a Royal Rally of Scandinavian

Solberg Royal Rally of Scandiavia
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg és Hayden Paddon más dimenzióban autózik a rally Európa-bajnokság svédországi versenyén.

Az első két gyorson az ERC-ben a tabella élén álló Hayden Paddon autózta a legjobb időt. A harmadik gyorstól Oliver Solberg állt az élre. Bár Paddon délután még tudott egy gyorsot nyerni, Solberg így is 10,2 másodperces előnnyel az élen zárta a Royal Rally of Scandinavia pénteki napját. A tempót jól mutatja, hogy a mai utolsó szakasz céljában Solberg is úgy fogalmazott, hogy megrémíti, hogy beér a kanyarba, befordul, de az autó eleje meg lecsúszik.

A harmadik helyen álló Frank Tore Larssen hátránya már 45 mp a versenyben vezetőhöz képest. A harmadik helyért is nagy csata zajlik, hiszen a negyedik Mikko Heikkia mindössze nyolc tizedre van tőle. De a hetedik Lauri Joona is csak 13 másodpercre van a dobogó harmadik fokától. Az ötödik Nikolay Gryazin és a hatodik Martins Sesks között egy tized van.

Mathieu Francheschi a nyolcadik, akit Filip Mares követ. Efrén Llarenának úgy látszik továbbra sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az, hogy visszaült a Skoda Fabia Rally2 evo-ba. Közel két perc hátránnyal a tizedik az ERC címvédője. Őt az a Mads Ostberg követi, akinek nagy szüksége lenne egy jó eredményre, ha életben akarja tartani bajnoki reményeit.

László Martin és Berendi Dávid a 19. helyen zárta a napot. A második gyorson volt egy megforgásuk, ami után az autó is lefulladt.

Holnap újabb nyolc gyorsaságival folytatódik a Royal Rally of Scandinavia.