Skip to content
Főoldal / WRC / Solberg: A WRC-t könnyebb vezetni mint gondoltam

Solberg: A WRC-t könnyebb vezetni mint gondoltam

Oliver Solberg
Fotó: Hyundai Motorsport

A 19 éves versenyző mesélt az első tapasztalatairól a Hyundai i20 WRC-ről, amivel az Arctic Rally Finlandon fog indulni.

Oliver Solberg e hónap végén fog először WRC-vel indulni egy világbajnoki futamon. Vasárnap első alkalommal tesztelte a Hyundai i20 WRC-t Finnországban. Eredetileg navigátora, Aaron Johnston olvasta volna neki az itinert, de ő a koronavírus miatti korlátozások következtében nem tudott időben odaérni. Így Ott Tanak navigátora, Martin Jarveoja ült be a 19 éves versenyző mellé elsőnek. Majd sötétedés után Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke ült be Solberg mellé.

„Az autót könnyebb volt vezetni mint gondoltam. Ami meglepett az a tapadás a tempósabb kanyarokban. Az aero hihetetlen. Ez kombinálva a középső differenciálmű munkájával egy hihetetlen autót eredményez. Végig mentünk a felfüggesztések és a differenciálmű beállításain és találtunk néhány remek dolgot” – kezdte Solberg.

„Jó lett volna, ha lettek volna igazán nagy sebeségű kanyarok is a tesztpályán, hogy kiderüljön mi lehetséges padló gázon. Többet szeretnék megérteni ebből a fantasztikus autóból. Szeretnék kipróbálni néhány hatodik sebességi fokozatos kanyart. Szeretnék szórakozni. És tovább akarok mosolyogni. Nagy köszönetet kell mondanom Andreanak és a Hyundai Motorsport minden egyes tagjának, hogy elkészítette ezt az autót, és hogy valóra váltotta számomra ezt az álmot. A vezetés mellett fantasztikus volt beszélgetni a mérnökökkel, a szerelőkkel és mindenkivel a csapatban. Nagyon kedves emberek és nagyon motiváltak” – zárta a fiatal tehetség.

A WRC következő fordulóját, azt Arctic Rally Finlandot február 26-28. között tartják.