Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera nyerte a Portugál Rallyt

Rovanpera nyerte a Portugál Rallyt

Fafe Kalle Rovanpera
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull

A vasárnapi versenynap összefoglalója.

Kalle Rovanpera a reggeli 5,7 másodperc előnyét a nap folyamán 15,2-re növelte, így sorozatban harmadik győzelmét szerezte. Ráadásul a Power Stagen is ő bizonyult a legjobbnak, így a maximális pontszámmal távozhat Portugáliából. Elfyn Evans idei legjobb eredményét elérve lett második és egy bónusz pontot is bezsebelt.

Az idén első WRC futamán induló Dani Sordo az utolsó gyorson szerezte vissza a harmadik helyet Takamoto Katsutatól, miután a spanyol autózta a második legjobb időt. A japán mögött Thierry Neuville végzett, megelőzve csapattársát, Ott Tanakot. Mindketten szereztek extra pontokat a Power Stagen. Mögöttük két Ford végzett Pierre-Louis Loubettel és Craig Breennel a volánnál. Előbbinek előbb kormányzási gondjai voltak, majd kisebb fék problémái, utóbbinak szintén voltak gondjai a fékekkel.

Adrien Fourmaux idén először célba ért, a kilencedik lett. Mögötte a WRC2-öt megnyerő Yohan Rossel végzett. Kajetan Kajetanowicz lett a második, Chris Ingram pedig a harmadik. Teemu Suninen az utolsó gyorson csúszott be a fák közé és esett ki az élről.

A bajnokság június elején Szardínián folytatódik.

A WRC Portugál Rally 2022 végeredménye ITT tekinthető meg.