Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera: Idén még különlegesebb lesz a Monte

Rovanpera: Idén még különlegesebb lesz a Monte

Kalle Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota Gazoo Racing fiatal finn versenyzője szerint a pénteki és a szombati napot kell gond nélkül átvészelni a Monte-Carlo Rallyn.

Kalle Rovanpera tavaly a negyedik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt. Az idei versenynek már az új Toyota GR Yaris Rally1-el vág neki.

„Jók az érzéseim az új autóval kapcsolatban és jó felkészülés áll mögöttünk. Mint minden új autónál, sok dolgon kell még dolgozni és fejleszteni, de úgy érzem, hogy folyamatosan haladunk előre. Különösen érdekes volt megszokni a hibrid hajtás lendületét. Sokkal több energiát ad, és ez általában jó dolog, de bizonyos pontokon kissé trükkös is lehet, ha nem állsz készen a használatára. Versenyzőként át kell gondolnod, hogyan használd, és ha ezt jobban tudod csinálni, mint a többiek, az nagy változást eredményezhet. A Monte-Carlo Rally még különlegesebb lesz idén. Ez mindig egy trükkös verseny, de idén sok új gyorsaságink lesz és új autókkal indulunk. A pénteki és a szombati napok hosszúak lesznek, déli szerviz nélkül és ha ezeket a napokat gond nélkül átvészeljük, az már egész jó lesz” – nyilatkozta Rovanpera.