Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera felkészült a szoros csatára a Horvát Rallyn

Rovanpera felkészült a szoros csatára a Horvát Rallyn

Kalle Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Tavaly ilyenkor Kalle Rovanpera volt a Toyota azon versenyzője, aki három indulásból két győzelmet tudott felmutatni. Idén még nem nyert.

Az, hogy idén még nem nyert versenyt nem stresszeli a Toyota Gazoo Racing címvédőjét, Kalle Rovanperat. Mindössze négy pont a hátránya az idén már két versenyt nyerő Sébastien Ogier mögött. Rovanpera a WRC soron következő állomásán, a Horvát Rallyn, már szeretne a dobogó legfelső fokára állni.

A Zágráb központú versenyen tavaly Rovanpera az utolsó gyorson előzte meg Ott Tanakot és nyerte meg a versenyt mindössze 4,3 másodperc előnnyel.

„Mexikó nem volt olyan könnyű hétvége számunkra. Az, hogy a negyedik helyen végeztünk a rajtpozíciónkból, tisztességes pontokat adott, de többet reméltem a Power Stage-től. Most Horvátország következik, ahol egy jobb helyezéssel kellene zárnunk. Remélhetőleg a Horvát Rally jobb lesz, és remélhetőleg ott is harcban tudunk majd lenni” – mondta Rovanpera a rally világbajnokság hivatalos honlapjának.

„Jó emlékeim vannak a tavalyi versenyről, de ez egy trükkös verseny – nehezek a körülmények, ha változékony az időjárás. Meglátjuk.”

Rovanpera számára kulcsfontosságú lesz a jó szereplés, hiszen mindössze egy pont hátrányban van Thierry Neuvilletől, aki a legközelebbi teljes szezont teljesítő riválisa az idei bajnokságban.