Skip to content
Főoldal / WRC / Rénszarvasok miatt töröltek szakaszokat a Svéd Rallyn

Rénszarvasok miatt töröltek szakaszokat a Svéd Rallyn

Svéd Rally
Fotó: M-Sport

Két szakasz került ki a WRC következő fordulójának programjából.

A korábbi években rendszeresen már a verseny előtt szakaszok törlésére kényszerült a Svéd Rally szervezője a hó hiány miatt. Idén a hóval nincs gond, viszont ismét törölni kellett két szakaszt – ezúttal a rénszarvasok miatt. A 20,52 kilométer hosszú Örträsk szakasz került ki a 2022-es Svéd Rally programjából (ez lett volna szombaton a 9. és 13. gyorsasági) a pálya környéken legelésző rénszarvasok miatt, akiket nem lehet biztonságosan mozgatni.

„Sajnos a jelenlegi időjárás okozta váratlan rénszarvasmozgások miatt a gazdálkodók visszatértek hozzánk, és azt mondták, hogy a pályához való hozzáférés már nem megoldható” – mondta Glenn Olsson, a Svéd Rally versenyigazgatója.

„Bár mindkét fél számos megoldást kínált és mérlegelt, sajnos nem tudtunk olyan megoldást találni, amely lehetővé tenné a gyorsasági lebonyolítását. Ez egy késői döntés, de tükrözi az érintettek határozott erőfeszítéseit, hogy elkerüljék ezt a helyzetet. Egy WRC esemény új helyszínre költöztetése nehéz és bonyolult logisztikai, tervezési és közösségi konzultációs folyamat. Hatalmas közösségi munka zajlott hosszú időn keresztül annak érdekében, hogy sikeres versenyt biztosítsunk a versenyzőknek és a szurkolóknak, de sajnos ebben az esetben elfogadjuk, hogy ezen a területen 2022-ben nem használhatjuk az utakat.”

A Svéd Rally 2021-ben elmaradt a koronavírus miatt idén pedig új helyszínre költözik Umeaba.