Skip to content
Főoldal / WRC / Pierre-Louis Loubet: 9 vb futam Hyundai i20 WRC-vel

Pierre-Louis Loubet: 9 vb futam Hyundai i20 WRC-vel

Fotó: Hyundai Motorsport

Egy privát csapat színeiben fog indulni idén a világbajnokságon.

Pierre-Louis Loubet 2018-ban Hyundai i20 R5-tel versenyzett a WRC2-ben (fenti képen), tavaly Skodára váltott, amivel bajnok lett a WRC2-ben. A 23. születésnapját februárban ünneplő versenyző 2020-ra szintet lép és egy WRC volánja mögött indulhat kilenc világbajnoki futamon.

A francia versenyző a Francia Autósport Szövetség (FFSA) támogatásával (Az FFSA anno támogatta Sébastien Loeb és Sébastien Ogier pályafutását is) a Hyundai Junior programjának keretében egy privát Hyundai i20 WRC-vel indulhat 2020-ben kilenc WRC futamon.

Loubet első versenye WRC-vel májusban a Portugál Rally lesz. Utána indul Szardínián, a visszatérő Szafari Rallyn, Finnországban, Új-Zélandon, Németországban, Törökországban, Walesben és végül Japánban.

„A privát i20 WRC vezetése 9 vb futamon egy álom valóra válása. Óriási köszönet a Hyundai Motorosport ügyfélprogramjának, a partnereimnek és az FFSA-nak ezért a lehetőségért.”-mondta az 1989-es rally Európa-bajnok Yves Loubet fia.

Azt, hogy melyik csapat készíti fel Pierre-Louis Loubet Hyundai i20 WRC-jét még nem nevezték meg. A hírek szerint a Sébastien Loeb Racing (SLR) lehet a befutó.