Skip to content
Főoldal / ERC / Paddon szerint két esélyes maradt az ERC bajnoki címre

Paddon szerint két esélyes maradt az ERC bajnoki címre

Paddon
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A bajnoki éllovas nem tekinti magát favoritnak, de úgy véli csak egy nagy riválisa maradt a bajnoki címért.

Hayden Paddon az első forduló óta vezeti az ERC-t, miután márciusban megnyerte a szezonnyitó Rally Serras de Fafet. Onnan tovább növelte előnyét a bajnokságban, amely a múlt hétvégi Royal Rally of Scandinavia után jelenleg 34 pontnál tart.

Bár a Hyundai i20 N Rally2 pilótája Portugália óta nem nyert versenyt, a második helynél rosszabbat még nem ért el, mivel négy egymást követő második helyezést ért el.

Mivel a versenyzők a nyolc fordulóból egyet minuszolhatnak, Paddon így a bajnokság élén áll – akár ki is hagyhatna egy fordulót, és még mindig vezetne -, de még nem számolgat. Arra a kérdésre, hogy magát látja-e a bajnokság favoritjának, Paddon a DirtFishnek azt mondta: „Nem, egyáltalán nem.”

De a hátralévő három aszfaltos verseny, amely hagyományosan nem Paddon kedvenc felülete, a legkevésbé sem zavarja.

„Élvezem az aszfaltot” – mondta Paddon. „A Barum Rally lesz a legnehezebb számunkra, ha vizes és csúszós lesz. Rómát már nagyon várom – úgy gondolom, hogy most már nagyon jó csomagunk van a aszfalton, és biztosan jobb helyen vagyok, mint amilyenben a múltban voltam aszfalton.”

„Úgy gondolom, hogy a Pirelli gumikkal mindenhol jó csomagunk lesz. De úgy tűnik, hogy egyre inkább két esélyes marad a bajnoki címre.”

Nem nevezte meg kifejezetten, de Paddon valószínűleg úgy látja, hogy a versenyt a lett Martin Seskssel fogja vívni, aki a szezon elején megnyerte a Lengyel Rallyt és a hazai versenyét Liepaja Rallyt is az MRF Tyres Škoda Fabia RS Rally2-vel.

Sesks Svédországban harmadik lett Paddon mögött, valamint a Power Stagen is az új-zélandi mögött végzett. Így csak négy ponttal nőtt a lemaradása a pontversenyben.