Skip to content
Főoldal / ERC / Ostberg is az MRF Tyres színeiben indul az Eb-n

Ostberg is az MRF Tyres színeiben indul az Eb-n

Mads Ostberg
Fotó: Citroën Rally Team Hungary

A norvég versenyző a bajnoki címet célozza meg a TRT által felkészített Citroen C3 Rally2-vel.

Mads Ostberg első teljes ERC szezonjára készül az MRF Tyres Dealer Team csapatával. Patrik Barth fogja az itinert olvasni.

A két évvel ezelőtti utolsó ERC-indulása a Rally Hungary-n történt, ahol az utolsó szakaszon szerezte meg a győzelmet, és reméli, hogy ezt a győzelmi trendet 2023-ban is folytatni tudja.

„A Citroen egy olyan autó, amelyet jól ismerek, de az új tényező természetesen az MRF Tyres-szel való együttműködésem, amelyet nagyon érdekesnek találok” – mondta Ostberg a FIAERC.com-nak. „Rendkívül motiváló számomra, hogy egy ilyen motivált márkával versenyezhetek, amelynek szándékai szerint nagyon jól akarnak teljesíteni, és remélem, hogy jó sikereket érhetünk el együtt.”

Fotó: facebook.com/MadsOstbergRally

A 35 éves pilóta határozottan a bajnoki címet tűzte ki célul, és alig várja, hogy Európa legjobb versenyzői ellen bizonyíthasson.

„Természetesen meg akarjuk próbálni megnyerni a bajnokságot” – mondta. „Nagyon boldog vagyok, hogy az ERC-ben versenyezhetek. Tavaly nem vettem részt nagy bajnokságban, de nagyon várom már, és nagyon motiváltnak érzem magam.”

A Team MRF Tyres képviselője, Vivek Ponnusamy elárulta, mennyire izgatott, hogy egy rally világbajnokot tudhat maga mögött. „Mads csatlakozása az MRF Tyres Dealer Teamhez hatalmas megtiszteltetés számunkra, és nagyon örülünk, hogy a 2023-as szezonban is a fedélzeten lesz. Az elért eredményei önmagukért beszélnek, és nincs kétségünk afelől, hogy félelmetes erő lesz a szakaszokon. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk, és a 2022-ben csapatként elért hatalmas sikerekre építhessünk.”