Skip to content
Főoldal / ERC / Ostberg hárompontos terve a sikerhez a Rally Hungaryn

Ostberg hárompontos terve a sikerhez a Rally Hungaryn

Ostberg

Mads Ostberg egy három pontból álló tervet dolgozott ki, hogy a csúcson zárhassa Nyíregyházán az ERC idei szezonját.

A norvég kétszer állt dobogón az idei ERC szezonban, de a győzelem eddig nem jött össze neki és Patrik Barthnak a Citroen C3 Rally2-vel.
Miután 2021-ben megnyerte a Rally Hungary-t, majd a következő évben az országos bajnoki címet is megszerezte, Ostberg újabb dicsőségre tör az október 6-8. között megrendezésre kerülő nyíregyházi versenyen.

Ahhoz azonban, hogy az ERC-szezont a csúcson fejezze be, a 35 éves Ostberg három olyan kulcsfontosságú tényezőt sorolt fel, amelyek segíthetik küldetését.

1: Értsd meg a versenyt: „A Rally Hungary egy olyan verseny, amelyen már többször is részt vettem, így elég jól ismerem, és néhány szakasz ugyanaz, mint az előző években. A szakaszok igazán nagy kihívást jelentenek, és az időjárás nagy szerepet játszhat. Általában sok a levágás, de elég jók a padkavédelmek, így ez segít abban, hogy az út egy kicsit tisztább maradjon.”

2: Készülj fel az erős ellenfelekre: „A verseny erős lesz, mint mindig, és mindig tudjuk, hogy a helyi versenyzők jó tapasztalattal és jó sebességgel rendelkeznek, így mindenkivel nagy küzdelemre számítok. Ez egy olyan verseny, ami nekünk és az autónak is megfelel majd.”

3: Élvezd a versenyt: „Természetesen szeretnénk újra megnyerni a versenyt. Ehhez jól kell érezünk magunkat az autóban. Ez lesz a kulcskérdés. A bajnokságban is az első három helyért harcolunk, szóval ezt is szem előtt kell tartanunk, ez fontos számunkra. A Rally Hungary egy kicsit olyan, mintha otthon lennénk, szóval ez az előnyünk.”