Skip to content
Főoldal / ERC / Ostberg: A Barum Rally nagyon hasonlít a magyar versenyekre

Ostberg: A Barum Rally nagyon hasonlít a magyar versenyekre

Ostberg
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Mads Ostberg célja az évvégi második hely, így ennek szellemében versenyez a hétvégén a számára ismeretlen Barum Rallyn.

Mads Ostberg már lecsúszott arról, hogy idén Európa-bajnok legyen. Így a második helyet tűzte ki célul a Citroën C3 Rally2-vel versenyző norvég, akinek Patrik Barth olvassa az itinert.

Először azonban meg kell küzdenie a Zlín központú Barum Rallyn kihívásaival, amelyekkel a hét végén találkozik először.

„Ez a verseny új számomra, így ismét lesz egy kis felfedezés, mondhatni, de nyilván készültünk videókból és abból, amit a belső kamerás felvételeken láttunk” – magyarázta a norvég. „A Barum előtt Magyarországon is lesz egy tesztünk, így remélhetőleg ez is segít majd egy kicsit a felkészülésben.”

Ostberg kihasználta az ERC szabályait, amelyek lehetővé teszik a csapatok számára, hogy a szezon során a lehetséges nyolcból egy versenyt ejtsenek, és kihagyta a múlt havi Rally di Roma Capitale-t. A 35 éves versenyző reméli, hogy a távolléte segített.

„Úgy éreztük, hogy ki kell hagynunk Rómát, hogy jobban fel tudjunk készülni” – mondta Ostberg. „Lehetőséget adott arra, hogy teljesen újjáépítsük az autót, egy kicsit feltöltődjünk, és a két utolsó ralllyra koncentráljunk, amiről a tavalyi Rally Hungaryról már van tapasztalatunk. Bár a Barum nem Magyarország, nagyon hasonlít az ottani versenyekre, így úgy érezzük, hogy jó a beállításunk, és otthonosan érzem magam a szakaszokon. De természetesen fel kell fedeznünk a rallyt, így arra koncentrálunk, hogy megpróbáljunk gyorsak lenni.”

Az egyszeres WRC-verseny győztes így folytatta: „Nyilvánvalóan a bajnokság eléggé eldőlt már, de még a második helyért harcolunk, és jelenleg erre koncentrálunk. Hayden Paddon egész évben nagyon erős volt, és nagyon megérdemli [a címet], és örömmel gratulálok neki a hétvége után. De mi most az ezüstéremre koncentrálunk, arra, hogy jó versenyt teljesítsünk, és megpróbáljuk javítani a beállításainkat, a ritmusunkat és a tempónkat, és majd meglátjuk, hogyan alakul.”