Skip to content
Főoldal / ERC / Oliver Solberg nyerte a Rally Liepajat

Oliver Solberg nyerte a Rally Liepajat

A lettországi verseny összefoglalója.

Hétvégén rendezték a rally Európa-bajnokság harmadik fordulóját, a Rally Liepajat. Olver Solberg megállíthatatlan volt a lett pályákon, a 13-ból 10 szakaszt megnyerve magabiztosan szerezte meg első ERC győzelmét (Mindezt élete első ERC versenyén).

Aleyey Lukyanuknak sikerült háromszor gyorsabb időt autóznia fiatal norvég ellenfelénél. Összetettben ez a második helyet jelentette a címvédő számára. Az orosz versenyző első dobogóját szerezte idén, de mégsem lehet maradéktalanul boldog, mivel kétszer is gyorshajtáson kapták, így 5000 Euró (kb. 1,6 millió Forint) bírságot kell kifizetnie. A hazai pályán versenyző Martin Sesks lett a harmadik.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a szombati napot a kilencedik helyen zárták a VW Polo GTI R5-tel. Ma rájuk várt a takarítás nem túl hálás feladata, így az első körben fokozatosan estek vissza, végül a 14. helyen fejezték be a lett versenyt.

Ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs a 15. helyen finiselt a Rally Liepajan. A mezőny harmadik magyar párosa, Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs ERC3 8., ERC 3 Junior 7. és abszolút 28. helyen zárt.

A Rally Liepaja végeredménye IDE kattintva elérhető.