Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier etapon balesetezett majd megnyerte a Horvát Rally-t

Ogier etapon balesetezett majd megnyerte a Horvát Rally-t

Ogier Croatia Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A zárónap is izgalmasan alakult a horvátországi WRC fordulón.

A Horvát Rally vasárnapi napján a fordulatok már az első szakasz előtt elkezdődtek. Ugyanis a versenyben vezető Sébastien Ogier etapon balesetezett. Az esetről videó is készült. A francia a sérült Toyota Yaris WRC-vel előbb 2,7 másodpercet, majd a következő szakaszon újabb 7 másodpercet kapott Elfyn Evanstól. Evans ezzel az élre is állt, az utolsó előtti szakaszon, Thierry Neuville érte el a legjobb időt.

A 14 kilométeres Power Stage előtt Evans, Ogier és Neuville 8 mp-n belül volt. A szakaszt végül Ogier nyerte, 4,5 másodperccel volt jobb a negyedik időt elérő Evansnál. Ezzel Ogier megnyerte az első horvátországi WRC futamot 0,6 mp-vel Evans és 8,1 mp-vel Neuville előtt. Az extra pontoknak még Craig Breen, Neuville és Ott Tanak örülhetett.

A Horvát Rally-n negyedikként zárt Tanak. Délelőtt egyszer lecsúszott az útról Adrien Fourmaux, ennek ellenére szenzációs az első WRC-vel teljesített futamán elért ötödik hely. Takamoto Katsuta a nap során megelőzte Gus Greensmith, ezzel feljött a hatodik helyre. Craig Breen finiselt a nyolcadik pozícióban.

Az utolsó pontszerző helyeken már a legjobb WRC2-es versenyzők, Mads Ostberg és Teemu Suninen osztoztak. Nikolay Gryazin tetőre tette ma a VW-t, így Marco Bulacia Wilkinson lett a harmadik.

A WRC3-ban Kajetan Kajetanowicz több mint egy perc előnnyel nyert Emil Lindholm előtt. Yohan Rossel zárta a harmadik helyen a versenyt.

Puskádi János és Gódor Barna az abszolút 26., és az RC2-es kategória 12. helyén zárták a horvát versenyt. László Zoltán és Berendi Dávid pedig az abszolút 42. helyen finiselt a Ford Fietsa Rally3-al.

WRC Horvát Rally nem hivatalos végeredmény:

1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia +2:51:22.9
2. Elfyn Evans/Scott Martin +0.6
3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe +8.1
4. Ott Tanak/Martin Järveoja +1:25.1
5. Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul +3:09.7
6. Takamoto Katsuta/Daniel Barritt +3:31.8
7. Gus Greensmith/Chris Patterson +3:58.8
8. Craig Breen/Paul Nagle +4:28.2
9. Mads Ostberg/Torstein Eriksen +10:00.8
10. Teemu Suninen/Mikko Markkula +10:29.3