Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier bízik benne, hogy megnyerheti a Svéd Rallyt

Ogier bízik benne, hogy megnyerheti a Svéd Rallyt

Fotó: Red Bull

A Citroen Monte-Carlo után nyerne a világbajokság második futamán is.

Bizakodva várja a Citroen Racing a rally világbajnokság második versenyét, a Svéd Rallyt. Monte-Carloban a Sébastien Ogier – Julien Ingrassia páros diadalmaskodott, megszerezve a Citroen 100. győzelmét a WRC-ben. Most a svéd havas versenyen szeretne ismét a leggyorsabb lenni a címvédő páros.

A rally világbajnokság 1973 óta íródó történelmében eddig három olyan nem skandináv versenyző volt, aki megnyerte a Svéd Rallyt. Ogieréknek is sikerült ez a bravúr 2013-ban. Később még 2015-ben és 2016-ban is diadalmaskodni tudtak ezen a versenyen. Sébastien Loebnek sikerült először nem skandináv versenyzőként nyerni (2004-ben), tavaly pedig Thierry Neuville lett a harmadik versenyző, akinek sikerült ez.

Craig Breen révén a Citroen tavaly végig versenyben volt a győzelemért Svédországban, végül második lett. A C3 WRC lengéscsillapítóin és felfüggesztés geometriáján is változtattak. Egy kétnapos teszten van túl a csapat, ahol igyekeztek minél jobban alkalmazkodni a versenynaptár egyetlen havas versenyéhez.

Pierre Budar, csapatvezető:
„A remek szezonkezdet után nyilvánvalóan szeretnénk megtartani a jó formánkat és a dobogóért harcolni ezen a versenyen, ahol tavaly másodikak lettünk. Mivel elsőnek indul majd Sébastien, elvileg hátrányban lesz, de tudjuk mennyire tehetséges és kitartó. Esapekka ki tudja majd használni a jobb rajthelyét és a tavaly mutatott tempójával biztos esélyes lesz.”

Sébastien Ogier:
„Mindig is élveztem ezt a versenyt. Fantasztikus érzés itt WRC-t vezetni. Abban bízók, hogy a körülmények jók lesznek, bár tudom elsőnek rajtolva hátrányt jelenthet. Kíváncsi leszek, hogy a gyorsok állapota hogyan változik majd a második körre, arra számítók, hogy a jégréteg vékonyodásával megjelenik, majd a murvás altalaj. Mint mindig most is a legjobbunkat akarjuk nyújtani.

Esapekka Lappi:
„Ha a feltételek ugyanolyanok maradnak, mint a héten a teszten akkor a jégréteg vékonysága miatt a második körre már megjelenik a murva, így nagyon oda kell majd figyelnünk a szögekre a gumikban. Bármi megtörténhet a versenyen, mindenesetre jó rajtpozíciónk lesz. A szakaszok gyorsak, amit szeretek. Remélem ezúttal kicsit szerencsésebbek leszünk és kifizetődik a kemény munka.”