Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville: Reménykedjünk, hogy megjön a hó

Neuville: Reménykedjünk, hogy megjön a hó

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport előzetese a Svéd Rally előtt.

Már csak pár nap van hátra az idei Svéd Rallyig, melyet végül megtartanak, igaz 180 kilométerre rövidített távval.

A Monte Carlo Rallyet megnyerő Thierry Neuville sorozatban harmadik győzelmét szerezheti miután a tavalyi év utolsó versenyét, a Spanyol Rallyt is ő nyerte. Ott Tanak visszaül a 8-as rajtszámú Hyundai i20 WRC-be a Montén elszenvedett baleset után. Craig Breen harmadik alkalommal indulhat WRC futamon az alzenauiakkal.

Thierry Neuville: „Egy ideális Svéd Rallyn sok hó van, hatalmas hófalak között autózunk a jeges utakon. A tökéletes feltételek esetén gyorsak vagyunk és a legtöbbet tudjuk kihozni az autóból. Ha az út megfelelően lefagy akkor a szöges gumik megfelelő tapadást biztosítanak és a határon tudunk autózni. Nyilvánvaló, ha kevesebb hó lesz a szakaszokon, mint az elmúlt években, akkor nehezebb lesz a szakaszokat teljesíteni. A gumijaink sokkal vékonyabbak és magasabbak, ezért nem fognak ugyanazon a szinten működni a murvás utakon, ez nehéz lehet. Hófalak nélkül a verseny egyre gyorsabb lesz, de kevésbé érdekes, így reménykedjünk, hogy megjön a hó.”

Ott Tanak: „Napról napra jobban érzem magam a Monte óta. Megtanultuk a leckét, ha egy új szakaszon megyünk jobban kell koncentrálnunk mint valaha. A Svéd Rallyn vezetni mindig különleges. A szöges gumik nagy tapadást biztosítanak és ez nagyszerű érzés. Fontos lesz számunka a pontszerzés valamint, hogy lépésről-lépésre tudjuk javulni. Ez lesz az első versenyünk laza felületen a Hyundai i20 WRC-vel, de egy jó eredményben reménykedek.”

Craig Breen: „Nagy megtiszteltetés, hogy ismét lehetőséget kaptam a Hyundaitól. Hosszú idő telt el a Wales Rally óta, ideges vagyok és izgulok. Az első pillanattól kezdve magabiztos voltam az autóban. Mindig élveztem a Svéd Rallyt. Két évvel ezelőtt éppen itt értem el pályafutásom legjobb eredményét. Remélhetőleg a feltételek kedvezőbbek lesznek és a hideg megérkezik a régióba és „megfelelő” szakaszaink lesznek.”

Élő közvetítésünket a 2020-as Svéd Rallyról ITT követheted.