Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville: A Montén mindig várnak ránk meglepetések

Neuville: A Montén mindig várnak ránk meglepetések

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport előzetese a Rallye Monte-Carlo előtt.

A Hyundai Motorsport készen áll, hogy egy erős eredménnyel kezdje a hetedik WRC szezonját a Rallye Monte-Carlon. Mint regnáló világbajnok a gyártóknál valamint, hogy a pilóták világbajnoka is náluk versenyez a Hyundai bízik benne, hogy erős csomaggal rendelkezik mindkét bajnoki cím elhódításához.

A Rallye Monte-Carlo nagy kihívást jelent a versenyzők számára. Ahogy nő a magasság, úgy változnak az időjárási viszonyok, az aszfalt, a hó és a jég keveréke is bele kerül a játékba, valamint a gumi választás és koncentrációképesség is.

A Hyundai Motorsport mindhárom párosa jól ismeri a Rallye Monte-Carlot. A csapat legjobb eredményét a Montén Thierry Neuville érte el tavaly, második lett 2,2 másodperccel lemaradva a győztes mögött. A csapat friss szerzeménye, Ott Tanak sorozatban háromszor állhatott dobogóra a hercegségben, míg Sébastien Loeb hétszer nyerte meg a versenyt.

Thierry Neuville:
„A Rallye Monte-Carloval indul a szezon és egyből belecsapunk az éjszakába. Nagyon nehéz verseny, ahol a gumiválasztás kulcsfontosságú. Jó itinerre kell, valamit pontos információkra van szükség a jég kémektől. A körülmények folyamatosan változnak és a legveszélyesebb számunkra a fekete jég. Néhány éve Gap-ben versenyzünk, szóval tudjuk mely szakaszok vannak egész nap árnyékban és lehetnek csúszósak, de a Montén mindig várnak ránk meglepetések.”

Ott Tanak:
„A szezon legnagyobb kihívást jelentő versenyével kezdjük az új évet. Ahhoz, hogy ez a kihívás még nagyobb legyen van egy új csapatunk és egy új autónk, amit meg kell ismerni, miközben kezeljük a trükkös körülményeket. Soha nem lesz könnyű, de fontos, hogy jól kezdjük az évet és szerezzünk néhány pontot. Egy január közepi versenynél a magasság sok mindent befolyásol. Alacsonyabban száraz aszfaltot találsz, magasabban azonban elkezd jegesedni. Ezen extrém körülmények között teljesen normális ha tapasztalsz némi kiszámíthatatlanságot.”

Sébastien Loeb:
„Soha nem tudhatod mire számíthatsz a Montén. Lehet teljesen száraz, nedves vagy havas, ami azt jelenti, hogy a gumi választás nagyon fontos. Meg kell találnod a jó ritmus anélkül, hogy komolyabb kockázatot vállalnál. A korábbi tapasztalataim már olyan régiek, hogy számomra újabbnak tűnik ez a verseny mint a többi versenyző számára. Tavaly csak egy napot teszteltünk a Monte előtt, szóval az elmúlt egy évben az autóról összeszedett tudással remélhetőleg jobb eredményt tudunk elérni mint tavaly.”

A Hyundai Motorsport idén két autót indít a WRC2-ben is, Nikolay Gryazin és Ole Christian Veiby fogja a Hyundai i20 R5 ’20-akat vezetni.

A WRC Rallye Monte-Carlóról az élő közvetítésünket ITT tudod majd követni.