Főoldal / WRC / Neuville a mai utolsó gyorson bukta el a vezetést a Montén

Neuville a mai utolsó gyorson bukta el a vezetést a Montén

Fotó: Twitter/All Sports Py

A 85. Rallye Monte-Carlo szombati versenynapjának az összefoglalója. Most sem maradtak el a szokásos drámák.
121,39 gyorsasági kilométer várt a Monte mezőnyére ma öt gyorsaságin.
Reggel Neuville kezdett a legjobban, kevesebb mint három másodperccel vert a címvédőt. Latvala túl erőltette és kinyírta a szögeket a gumiján, mielőtt a jégre ért volna. A Rally2-vel visszaálló Hanninen eltalált egy korlátot.
A La Batie Monsaleon nevű szakaszon Evans beletalált a DMACK-okba, ugyanis ő volt a leggyorsabb, a keresztgumizással. Neuville lett a második, 13 másodperccel gyorsabb volt Ogiernél. A szintén Rally2-ző Meeke megállt a pályán technikai hiba miatt. Tanaknak a Ford váltójával voltak gondjai.

A szerviz után Ogier is nyert egy szakaszt a Ford Fiesta WRC-vel. Mindössze 2,1 másodperccel volt gyorsabb hyundaios riválisánál. Latvala ezúttal nem tolta túl a pálya elején, és maradtak szögek a jeges részre. Ez az eredményen is meglátszott mivel, harmadik lett a Toyota Yaris WRC-vel.
Másodszorra is Evans nyerte a La Batie Monsaleont. Ogiernek volt egy meleg pillanata, de ennek ellenére a második lett.

A mai utolsó gyorson Sordo szervó gondokkal küzdött, így sok időt vesztett. Csapattársa, Neuville jobb hátsó defektet szerzett, a felfüggesztés is megsérült, emiatt meg is álltak. Végül több mint 30 perc hátránnyal teljesítette a gyorsot.Ezt a szakaszt Evans nyerte, Ogier előtt. Hannien defektet kapott már a rajt után nem sokkal, a pályán kereket cseréltek.

85. Rallye Monte-Carlo állása a szombati nap után:
1. Ogier 3:26:10.7
2. Tanak +47.1
3. Latvala +2:20.6
4. Breen +3:47.3
5. Sordo +4:03.2
6. Evans +7:27.2
7. Mikkelsen +9:15.2
8. Kopecky +12:34.4