Skip to content
Főoldal / WRC / Mindhárom gyártó marad még három évig

Mindhárom gyártó marad még három évig

WRC Arctic Rally Finland 2021 Ott Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

A hibrid érában részt vesz a Toyota, az M-Sport Ford és a Hyundai is.

A hibrid technológia bevezetését 2019-ben jelentették be, és a gyártók, a WRC promóter és az FIA szoros együttműködése miatt a műszaki előírások zöld utat kaptak a Motorsport Világtanács e havi ülésén. Azt már régóta tudtuk, hogy a Toyota és az M-Sport Ford marad, ma azonban a Hyundai is megerősítette maradását.

2022-től a WRC-ket a villany motor és a hagyományos belsőégésű motor közösen hajtja majd.

„Nem túlzás azt állítani, hogy a fenntartható hibrid technológia bevezetése a WRC-ben a sport történelmének egyik legnagyobb mérföldkövét jelenti. Üdvözöljük ezt a nagy lépést a jubileumi 50. WRC szezonban. Az FIA és a gyártók mellett a WRC promótere teljes mértékben elkötelezett a zöldebb autók bevezetése mellett. A hibrid hajtáslánc az autóipar szerves részét képezi, mivel a világ a fenntarthatóbb jövő felé halad, és elengedhetetlen, hogy a WRC összhangban legyen ezzel az evolúcióval” – mondta Jona Siebel, a WRC promóterének ügyvezető igazgatója.

Az eddigi évenkénti megállapodás helyett most három évig hosszabbított mindhárom gyártó, így 2024-ben is biztosan láthatjuk még a Hyundai, az M-Sport Ford és a Toyota autóit a rally világbajnokságon.

Hibrid WRC