Skip to content
Főoldal / WRC / Millener: Loeb szerződtetése a Montéra nehéz lesz

Millener: Loeb szerződtetése a Montéra nehéz lesz

Loeb nyerte a Monte-Carlo Rallyt
Fotó: M-Sport

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener szerint nehéz lesz olyan megállapodást kötni, amely lehetővé teszi Sebastien Loeb számára, hogy részt vegyen a Monte-Carlo Rallyn.

Az M-Sport Ford továbbra is azon van, hogy megegyezzen a kilencszeres világbajnokkal, aki idén megszerezte pályafutása 80. győzelmét és a rekordot jelentő nyolcadik diadalát a Montén.

Loeb az idei szezonban részleges WRC programot folytatott az M-Sporttal, amelyet a tereprali-világbajnokság és az Extreme E sikeres kampányai köré fűzött fel.

A szezon során a francia a Ford Puma volánja mögött négy versenyből hármon is vezette a versenyt, így értékes tagjának bizonyult a csapatnak.

Millener megerősítette az Autosportnak, hogy a csapat szeretné Loeböt is a soraiban tudni 2023-ra, de csak akkor, ha ez nem feszíti túlságosan a csapat erőforrásait. A jövő évi Monte-Carlo Rallyra pénteken zárul a nevezés.

„Nyilvánvalóan szeretnénk Sebet az autóban tudni, de azt hiszem, ez Monte-Carlóban nehéz lesz, de nem hagyjuk abba a próbálkozást. Jelenleg minden erőforrásunkat Ottra kell fordítanunk, és reálisnak kell lennünk” – kezdte Millener az Autosportnak.

„Ez egy finanszírozási dolog lesz, hogy két olyan top versenyzőnk legyen, akik ésszerű, de nagy árcédulával érkeznek. Nincs értelme túlságosan erőltetni magunkat. Ha egy emberrel akarunk bajnokságot nyerni, akkor már világosan megmondtuk, hogy az Ott lesz, és vele kell erősen kezdenünk. Bármennyire is szeretnénk Sebet az autóban tudni, és szeretnénk, ha a csapatban lenne, meg kell találnunk azokat a lehetőségeket, ahol ezt a megfelelő erőforrással meg tudjuk tenni.”

Millener azt is megerősítette, hogy a héten várhatóan megkezdődnek a tárgyalások Gus Greensmith-tel. Úgy tűnik, hogy Adrien Fourmaux jövőre egy Rally2-es programot kaphat.