Skip to content
Főoldal / WRC / Mikkelsen nem indulhat Korzikán

Mikkelsen nem indulhat Korzikán

Fotó: Hyundai Motorsport

Sordo és Paddon után Mikkelsen programját is átírta Loeb érkezése.

Sébastien Loeb leigazolása a Hyundainál alaposan megkeverte a kártyákat. Dani Sordo eredetileg 10 WRC futamon indulhatott volna idén, a kilencszeres világbajnok érkezése után, ez a szám nyolcra módosult. Ehhez az is kellett, hogy Hayden Paddon a számára felajánlott egyetlen versenyt, a Finn Rallyt ne fogadja el.

A Monte-Carlo Rallyen és a Svéd Rallyn is Neuville-Loeb-Mikkelsen trióval indult az alzenaui csapat. A következő, mexikói forduló lesz, Dani Sordo első versenye a világbajnokság idei szezonjában.

A Hyundai Motorsport most ismertette a felállását a Korzika Rallyra is. Ezúttal a tavaly csalódást keltő teljesítményt nyújt Andreas Mikkelsen nem indulhat majd. Mindezt annak ellenére, hogy eredetileg az összes versenyre szólt a szerződése. A norvég pilóta a Montén kiesett, Svédországból pedig egy negyedik hellyel térhetett haza.

Korzikán a Neuville-Loeb-Sordo összetételű felállással indul a Hyundai, mindezt azért, hogy az aszfalton jobban teljesítő versenyzőikkel maximalizálják az eredményeket derült ki a csapat közleményéből. Bár még nem erősítették meg, a hírek szerint a szintén aszfaltos Német Rallyn is a Neuville-Loeb-Sordo trió állhat rajthoz.