Skip to content
Főoldal / ERC / Mikkelsen 2021-ben is indul a Rally Hungary-n

Mikkelsen 2021-ben is indul a Rally Hungary-n

Andreas Mikkelsen Rally Hungary

A norvég versenyző teljes ERC szezont csinál a Toksport WRT-vel a WRC2 mellett.

Andreas Mikkelsen idén megnyerte a Rally Hungary-t az ERC-ben, majd az ACI Rally Monzán a WRC3-ban diadalmaskodott. Azt már tudni lehetett, hogy jövőre indul a WRC2-ben és első versenye a Monte lesz. Ma Mikkelsen bejelentette, hogy az ERC-ben is teljes szezont megy 2021-ben Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 evo-jával. Így október 22-24. között újra láthatjuk Nyíregyházán.

A háromszoros WRC futamgyőztes versenyző a WRC2 és az ERC mellett a Fabia fejlesztésében és tesztelésében is részt fog venni.

„Folyamatosan autóban fogok ülni. Természetesen ez nem egy WRC, amiben én igazán ülni szeretnék, de úgy gondolom ez egy nagyszerű lépés a végső célom felé, ami a 2022-es teljes WRC-s visszatérés” – kezdte a Rally Hungary-t megnyerő Mikkelsen.

Természetesen a céljairól is beszélt.
„Egy célom van jövőre: dominálni akarok minden versenyen, amin elindulok. Minden ERC és minden WRC2 versenyt meg akarok nyerni. Az autó meg van hozzá. Számomra a Skoda a legjobb R5-ös autó. A tesztprogramunkkal felkészültek leszünk annyira, hogy minden típusú versenyt meg tudjunk nyerni. Úgy gondolom, hogy ezzel hozhatom magamat a legjobb helyzetbe 2022-re.” – mondta a YouTube videójában.