Skip to content
Főoldal / WRC / Max McRae a Junior WRC-ben indulna 2023-ban

Max McRae a Junior WRC-ben indulna 2023-ban

Ford Fiesta Rally3
Fotó: M-Sport

Alister McRae fia nem rég tesztelt az M-Sport Polandnál és jövőre már a világbajnokságon indulna.

A 18 éves Max McRae nem rég egy napot tesztelte az M-Sport Ford Fiesta Rally3-asát. A teszt során kb. 160 kilométert tett meg, majd meglátogatta az M-Sport Polandot Krakkóban, ahol a Fiesta Rally3-at fejlesztik és építik.

„Ez egy nagyon lenyűgöző autó. Van a fejedben egy elképzelés arról, hogy milyen lesz és hogyan fog teljesíteni. Ez még annál is jobb volt, mint amire számítottam. 245 lóerővel és körülbelül 400 Nm nyomatékkal rendelkezik; valóban észreveszed a különbséget, hogy milyen gyorsan kapcsolod fel az ötödik sebességet ebben az autóban a Rally4-hez képest” – kezdte Max a DirtFishnek.

„Az M-Sport Poland csapata csodálatos volt. Az alapbeállítást elvégeztük, majd jó néhány változtatást végrehajtottunk az autón, hogy lássuk, hogyan reagál, és milyen érzés vezetni. Nagyszerű és nagyon klassz volt egy ilyen csapattal együtt tölteni a napot. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ennyi időt szánt rám.”

A fiatal versenyző 2023-ban a Junior WRC-ben szeretne rajthoz állni.

„Amúgy is szerettem volna a JWRC-ben indulni, de most, hogy vezettem az autót nem is kérdés, hogy ott kell lennem. Az a lehetőség, hogy ezzel az autóval menjünk a rally világbajnokság fordulóin, teljes mértékben járható út, és ezen dolgozunk most nagyon keményen.”

„Az ausztrál versenyekről a világbajnokságra való átállás nagy előrelépés a költségvetésben, ugyanakkor hihetetlen lehetőség arra is, hogy a legmagasabb szintű versenyzésben tapasztalatot szerezzek meg olyan versenyeken mint a havas Svéd Rally” – zárta Max McRae.