Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Loeb győzelmi esélyei elszálltak

Marokkó Rally: Loeb győzelmi esélyei elszálltak

Loeb Marokkó Rally
Fotó: A.S.O./J.Delfosse/DPPI

A motorosoknál még szorosabb lett az élmezőny, miközben egy élmenő kiesett. Az autósoknál Szalayék ismét sikeresen teljesítették a napot.

A Marokkó Rally utolsó előtti szakaszán 350 kilométer volt a penzum. A nap első drámáját Toby Price szolgáltatta. A KTM ausztrálja a 85. kilométernél bukott, visszaszállt a motorjára, de végül a 111. kilométernél úgy döntött, hogy feladja a versenyt. A Marokkó Rally orvosi stábja ellátta, majd helikopterrel egy helyi kórházba szállították további vizsgálatokra. Toby Price a hírek szerint fejsérülést szenvedett.

Ricky Brabec (Monster Energy Honda) nyerte a szakaszt Sunderland (GasGas Factory Racing) és Branch (Hero Motosports) előtt. Howes (Husqvarna Factory Racing) 8 perc 27 másodperccel a 4. helyen végzett. Ezzel Brabec átvette a vezetést honfitársától az összetettben. A Husqwarnás lemaradása 1 perc 11 másodperc az utolsó szakasz előtt. Sam Sunderland már a tabella harmadik helyén áll.

A nap másik nagy drámája az autósoknál történt. A napot a harmadik helyen kezdő és még győzelemre esélyes Sébastien Loeb a 127. kilométernél megállt mechanikai probléma miatt. A szakaszt végül nem tudta befejezni visszafordult és közúton ment be a táborba.

Ma ismét Al Rajhi volt a leggyorsabb, másfél perccel volt gyorsabb Guerlain Chicheritnél. A francia továbbra is vezet összetettben. Nasser Al-Attiyah lett ma a harmadik és összetettben is feljött oda. Loeböt kiesése a bajnokság szempontjából érzékenyen érintheti, hiszen mindössze egyetlen ponttal előzte meg a katarit.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 34. idővel hozta be Tan Tanba az Opelt. Összetettben a 29. helyről várják a Marokkó Rally zárónapját.

Az Open kategóriában versenyző Audik közül ma Carlos Sainz érte el a legjobb időt, ez az autós mezőnyben a negyedik helyre lett volna jó. Mattias Ekström, aki előző nap gyorsabb volt, 6 perc 24 másodperccel maradt le a spanyol mögött. Stéphane Peterhansel 8 perc 11 másodperccel lemaradva ért célba.

A kamionosoknál ismét Koolen nyert, összetettben Macik előnye közel egy óra.