Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Al-Attiyah nyerte a prológót

Marokkó Rally: Al-Attiyah nyerte a prológót

Al-Attiyah Marokkó Rally
Fotó: Kin Marcin / Red Bull

A szombati prológ határozza meg a holnapi rajtsorrendet, a legjobb Audik éppen csak befértek az első tízbe, a Mini is bajban.

Agadir körül egy 8,97 kilométeres prológgal vette kezdetét a 2022-es Marokkó Rally. Ez a szakasz határozza meg a 10 leggyorsabb FIA-versenyző és a 10 leggyorsabb FIM-résztvevő rajtsorrendjét a vasárnapi Agadir és Tan-Tan közötti 322 kilométeres szakaszon.

A motorosoknál Ross Branch érte el a legjobb időt a Heroval. A KTM-es Toby Price lett a harmadik, megelőzve két Husqvarnást, Luciano Benavidest és Skyler Howest. A bajnokságot vezető Sam Sunderland egy 13. idővel kezdett.

Ami az autósokat illeti, Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb. Nyolc másodperccel maradt le tőle a 41. születésnapját pénteken ünneplő Yazeed Al-Rajhi. A bajnokságot vezető Sébastien Loeb lett a harmadik. Guerlain Chicherit jól kezdett a Hunterral, a negyedik lett.

Nem kezdtek jól az Audik, legjobbjuk Mattias Ekström a nyolcadik lett, megelőzve Stéphane Peterhanselt. Carlos Sainz az első tízbe sem fért be, 11. lett. Az X-raid Minijeinek sem indult fényesen a verseny, Sebastian Halpern és Jakub Pryzgonski is 12 perc feletti hátránnyal ért be.

A verseny egyetlen magyar indulója, a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az 55. lett.

A kamionsoknál Martin Macik diadalmaskodott.