Skip to content
Főoldal / ERC / Marczyk nyerte hazai versenyét, Herczig pontszerző

Marczyk nyerte hazai versenyét, Herczig pontszerző

Marczyk
Fotó: @World / Red Bull

Az ERC Lengyel Rally vasárnapi összefoglalója.

Miko Marczyk több mint 20 másodperces előnnyel vágott neki a Lengyel Rally zárónapjának. Az első kör végére ebből pár másodpercet adott le. A második kör nyitó szakaszán azonban bajba került.

„Úgy döntöttem, hogy megnyomom a szakaszt, hogy kicsit meglépjünk az üldözőktől, de egy kilométerrel a cél előtt kaptunk egy kis kavicsot a hűtőbe. Szerencsénk volt – még egy kilométer és valószínűleg nem lett volna motorunk, mert a víz hőfok elérte a 140 fokot!” – mondta a lengyel a szakasz után.

Végül 10 mp előnnyel nyerte a Lengyel Rallyt Marczyk. Ez volt pályafutása első ERC győzelme. Tom Kristennson lett a második, megelőzve Ken Tornt. Efrén Llaeren negyedik helyével 24 pontra növelte előnyét a bajnokságban. A spanyol Skodájában reggel a gyújtással voltak gondok.

Herczig Norbert és Igor Bacigál a pontszerző tizedik helyen finiselt a Lengyel Rallyn. Csomós Miklósnak és Nagy Attilának nem sikerült a célba érés. Délelőtt két negyedik és egy második időt autóztak, így az abszolút ötödik helyről várták az utolsó kört. A 12. gyorson azonban kitörték a Skoda kerekét.

László Martin és Berendi Dávid az ERC4. nyolcadik és az ERC4 Junior hatodik pozíciójában zárta a lengyel versenyt.

ERC Lengyel Rally 2022 végeredménye ITT érhető el.