Skip to content
Főoldal / WRC / Loeb indul a Portugál Rallyn

Loeb indul a Portugál Rallyn

Loeb
Fotó: M-Sport

A 2020-as Török Rally után először indul majd murvás WRC futamon a kilencszeres rally világbajnok.

Sébastien Loeb a második versenyére készül az M-Sport Ford Puma Rally1-el a májusi Portugál Rallyn. Portugáliában korábban kétszer nyert Loeb (2007-ben és 2009-ben). Később pedig még kétszer állt dobogón. Az itinert a Montéhoz hasonlóan Isabelle Galmiche fogja olvasni.

„A Puma vezetése az egyik legjobb rallys emlékem, nyerni Monte-Carlóban ilyen hosszú idő után hihetetlen volt. A csapat nagyon jól dolgozott, gyorsan megoldották a nehézségeket, amelyekkel a shakedown során szembesültünk, így megszereztük a 80. győzelmünket. Az első tesztemtől az autóval azonnal nagyon jó érzésem volt, és élvezem, a vezetést a hibrid rendszerrel. Ez egy nagyszerű autó, egy nagyszerű csapat, és egy hihetetlen pillanatot ünnepeltünk együtt” – kezdte Loeb.

„Portugália üres hely volt a naptáramban, és ez egy murvás verseny, 2019-ben a rally ezen a verzióján versenyeztem, így van itinerem néhány szakaszról. Ez volt az egyik oka annak, hogy Portugáliát választottam, a másik pedig az, hogy murvás rallyn akartam indulni. Szeretek murván vezetni, így nagyon egyszerű választás volt” – zárta a francia.