Skip to content
Főoldal / ERC / Llarena: Ha indulunk a Rally Hungaryn, akkor egy régi autóval megyünk

Llarena: Ha indulunk a Rally Hungaryn, akkor egy régi autóval megyünk

LLarena

A spanyol versenyző indulása még nem biztos a szezonzáró nyíregyházi versenyen. Ha rajthoz is áll, nem a bajoki harmadik hely lesz a célja.

Efrén Llarena úgy tervezte, hogy az idei utolsó előtti ERC fordulón, a Barum Rallyn nem indul, hogy megkezdje azt a folyamatot, amelynek során megpróbálja biztosítani a 2024-es teljes ERC szezon finanszírozását.

De a cseh Brynda Racing csapat ajánlata, hogy egy 2016-os specifikációjú Skoda Fabia R5-öt vezethet az augusztus 18-20. között megrendezett versenyen, túl jó volt ahhoz, hogy a 28 éves versenyző visszautasítsa. Egy küzdelmes verseny végén a kilencedik helyen végzett Zlínben.

Llarena kilencedik helye Csehországban azt jelenti, hogy még mindig a harmadik helyen végezhet az ERC végső értékelésében, amennyiben biztosítja a szükséges anyagiakat az október 6-8. között megrendezésre kerülő Rally Hungary versenyhez, és megelőzi Mads Ostberget a pontversenyben.

„Ha elmegyünk, akkor nem arról van szó, hogy a bajnokságban harmadikok legyünk, hanem arról, hogy információkat gyűjtsünk és tapasztalatot szerezzünk a versenyen” – mondta Llarena, aki 2020-ban harmadik lett a Rally Hungary debütálásán, majd egy évvel később negyedik lett. „Ha megyünk, ugyanúgy kell mennünk, mint Zlínben, a költségvetés miatt egy régi autóval. De ez az autó fantasztikus volt, a felfüggesztés és a futómű nagyon jó. Ha a Skoda Fabia RS Rally2 motorja lenne benne, az lenne a tökéletes autó.”

Még ha a Rally Hungaryn indulás lehetetlennek is bizonyul, Llarena szeretne még több akciót a következő ERC szezonban.

„Megpróbálom, de meglátjuk, mi lehetséges” – mondta Llarena. „Az biztos, hogy a szezonunk nem volt jó, hibáztam, voltak mechanikai problémák, volt némi balszerencse, különösen a kvalifikáción a murvás versenyeken, nem tudom. De mindig megtettünk minden tőlünk telhetőt” – mondta az ERC hivatalos honlapjának Llarena.