Skip to content
Főoldal / ERC / Lindholm: Volt ott 30-40 segítőkész magyar

Lindholm: Volt ott 30-40 segítőkész magyar

A fiatal finn versenyző idézte fel a Nyíregyházán történteket.

Emil Lindholm számára a Rally Hungary volt az idei utolsó ERC verseny, miután a szezonzáróvá előlépett Kanári-szigetek Rally-n nem indul.

A Rally Hungary nyolcadik szakasza után az abszolút negyedik és az ERC1 Junior második helyén állt a fiatal versenyző. A következő, mádi szakaszon azonban lecsúszott az útról és mire a nézők kiszedték őket kikésték az idejüket.

„Dobogóra állhatunk volna az ERC1 Juniorban vagy akár még abszolútban is. Jól teljesítettünk, jó volt a ritmus és érzésre is jó volt, de valószínűleg kicsit túl optimista voltam. Emlékeztem a szakasz nagy része az előző körről, de volt egy rész, amire emlékeznem kellett volna, de nem emlékeztem. Nagyon saras volt, én pedig nagyon gyors voltam” – kezdte Lindholm az ERC hivatalos honlapjának.

„Ez egy bal kanyar volt, ami normál körülmények között biztos gyors kanyar lenne, de a sár miatt csak 50 km/órával lehetett ott elfordulni. Túl gyors voltam és lecsúsztunk az útról.”

„Szerencsére nem találtunk el semmit, csak elakadtunk. Volt ott 30-40 segítőkész magyar, akik két kötéllel kihúztak minket. Nagy munka volt. Sajnos számunkra ez már késő volt.”

Az MRF gumikkal kapcsolatban a következőket mondta:
„Hihetetlen, amit az MRF elvégzett egy év alatt. Craig [Breen] ezzel a gumival szakaszt tudott nyerni és harcban volt az első helyért. Nyomjuk tovább!” – zárta Lindholm.