Skip to content
Főoldal / WRC / Latvala vezet, Kubica 5. Szardínián

Latvala vezet, Kubica 5. Szardínián

Egy esemény dús napon van túl a rally világbajnokság mezőnye Szardínián. Hirvonen autója kiégett. A Hyundaiok megjárták a mennyet és a poklot.

Miko Hirvonen remekül kezdte a versenyt hiszen csütörtök este megnyerte a  szuperspeciált Cagliariban. A folytatás azonban nem sikerül jól számára, mivel a Ford Fiesta WRC a negyedik szakasz előtt kigyulladt és porig égett. Emiatt a 4. szakasz több mint 1 óra csúszással rajtolt.
Az első igazi szakaszt Neuville húzta be a Hyundai-al. A következő szakaszt még másodikként teljesítette csapattársa, Hanninen mögött. Azonban az 5. gyorsasági mindkettejük sorsát megpecsételte: az élen álló Neuville 4,1 km-el a rajt után megállt a törött felfüggesztés miatt, de folytatni tudta a versenyt, az utolsó helyen. Finn csapattársa felborította az autót és kiesett. Meeke is ezen a szakaszon búcsúzott elektronikai hiba miatt. Az első szakaszokon a VW-sek a pálya takarítás miatt sok időt vesztettek. Öt szakasz után Latvala vezetett Ostberg és Prokop előtt.

Fotó: M-Sport Media

A második körben a VW-sek begyújtották a rakétáikat és sorra nyerték a szakaszokat. Latvala megőrizte a vezetést, míg Ogier felzárkózott a második helyre. A címvédő a mai utolsó gyorson került Ostberg elé. Kubica megfontolt autózással az 5. helyen áll. Tagaiék Peugeot 208 T16-a révén először indult ilyen autó a világbajnokságon. Ráadásul Kruudaval a volánnal pontszerző helyen áll.

WRC Rally Italia d’ Sardegna állása 9 szakasz után:
1. Latvala
2. Ogier +22,4 mp
3. Ostberg +33,7 mp
4. Mikkelsen +37,7 mp
5. Kubica +56,9 mp