Latvala az élről esett ki, továbbra is három finn az élen

Fotó: Twitter

A Finn Rally szombati napja is bővelkedett fordulatokban.

A Finn Rally mai versenynapjának a délelőttje egyértelműen a hazai pályán versenyző Toyotáról és az autókat terelő finn versenyzőkről szólt. Latvala mind a négy gyorsot megnyerte, így 7,8 mp előnnyel vezetett csapattársa, Lappi előtt. A harmadik Toyota Yaris WRC-vel Hanninen az ötödik helyről kapaszkodott fel a harmadik helyre. A helyi szurkolók örömét az tette teljessé, hogy a negyedik helyen is egy finn, történetesen Suninen tanyázott.

A mai második gyorson talált el egy focilabda méretű követ Paddon, így felfüggesztés probléma miatt kiállni kényszerült. Breennek egy megpördülése volt ezen a pályán, míg Meekenek a Citroen kormányozhatóságával voltak gondjai. Ostberg túlkormányzottsággal küzdött.

A második kör is Latvala sikerével indult, a következő szakaszon azonban technikai hiba miatt kiállni kényszerült. Ezzel Lappi állt az élre, aki elmondta, hogy nagyon sajnálja honfitársát és nem így akarta átvenni a vezetést. A mai utolsó előtti gyorson Suninen bizonyult a leggyorsabbnak, ezzel az összetettben is feljött a második helyre. Evans húzta be az utolsó szakaszt, amivel tartja a negyedik helyét az összetettben. Meeke defektet kapott, ami lebontotta az autó elejét.
Lappi közel 50 másodperces előnnyel várhatja a holnapi négy gyorsot. A második Suninen és a negyedik Evans között kevesebb mint hat másodperc a különbség, így ott holnap hatalmas csata várható.

WRC Finn Rally állása a szombati nap után:

A mai második gyorson elég sokan eldobták, ezekről egy videó: