Skip to content
Főoldal / WRC / Lappi: Nyomás alatt vagyok

Lappi: Nyomás alatt vagyok

Fotó: Red Bull

Nem tett jót a finn önbizalmának a portugáliai hibája.

Nem indult a legsimábban Esapekka Lappi karrierje a Citroennél. A legutóbbi Portugál Rally sem a várakozásainak megfelelően alakult.
Vasárnap reggel még az ötödik helyen állt csapattársa, Sébastien Ogier mögött, nem sokkal később azonban felborult a Citroen C3 WRC-vel. Majd a törött felfüggesztés miatt kellett kiállnia.

„Most már elég nagy a nyomás rajtam. Nem ez az első alkalom, hogy nem tudom szállítani az eredményeket a csapatnak és nyomás alatt vagyok. Egy napot megtudok csinálni, de három napot kell megcsinálnom.”-mondta Lappi a WRC hivatalos honlapjának.

„A jelenlegi helyzetem nem igazán segít – nem lehetek gyors és hülye. Ami segíthet az az autóval és a beállításokkal elért előrelépés. Ezzel tudok előretekinteni Szardíniára.”-zárta a finn versenyző.

„Láthatjuk, hogy Esapekka jó helyen állt. Nagyon gyors és megbízható volt, mindezt úgy, hogy szombaton másodikként rajtolt. Ez egy erős nap volt a számára, boldog és magabiztos volt az autóban.”-kezdte Pierre Budar a Citroen csapatvezetője.

„Sajnos hibázott, ami miatt csalódottak vagyunk. Ez is mutatja, hogy még tanulnia kell. Meg kell tanítanunk neki, hogy nem csak egy napra kell fókuszálnia, hanem a verseny mind a három vagy négy napjára.”