Skip to content
Főoldal / WRC / Katsuta két versenyen indulhat a Yaris WRC-vel

Katsuta két versenyen indulhat a Yaris WRC-vel

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota ismertette fiatal versenyzője 2019-es programját.

Már év közben kiderült, hogy Hiroki Arai és Takamoto Katsuta közül utóbbival folytatják a munkát a Toyota tehetséggondozó program keretében. A Toyotanak nem titkolt célja, hogy szeretné, ha egyszer egy japán versenyző nyerne a Toyota Yaris WRC volánja mögött. Katsuta most ehhez kerül egy újabb lépéssel közelebb.

A japán versenyző idén azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte a Svéd Rallyt a WRC2-ben. Katsuta 2019-ben 13 futamon biztosan indulhat a WRC2-ben Tommi Makinen csapatának Ford Fiesta R5-jével. Az Ausztrál Rally nem szerepel egyedül a programjában.

Takamoto Katsuta idén már több alkalommal is tesztelte a Toyota Yaris WRC-t. Jövőre két versenyen is indulhat vele Finnországban: az SM Itäralli-n és a SM Riihimäki ralli-n.

Daniel Barritt lesz Katsuta navigátora, akivel már 2016-ban dolgozott együtt.

„Katsuta fejlődése szemmel látható volt az elmúlt három és fél évben, mióta a Toyota programjában szerepel. Jövőre még nagyon szerepet kap a WRC2-ben és lehetősége lesz néhány finn versenyen indulni a Yaris WRC-vel is. A legfontosabb feladata az lesz jövőre, hogy megtanulja, hogyan legyen kiegyensúlyozott egy hosszú verseny során, valamint, hogy megtanulja kezelni a nyomást.”-mondta Tommi Makinen.

“Nagyon eseménydús év vár rám jövőre. Igyekszem mindig a határaimat feszegetni és biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődhetek. A jövő évi program segít felkészíteni a későbbi jövőre és én is mindent megteszek, hogy ez a legjobban sikerüljön. Boldog vagyok, hogy Daniel ismét csatlakozik hozzám, így láthatja, hogy mennyit fejlődtem 2016 óta.” – mondta Takamoto Katsuta.