Skip to content
Főoldal / WRC / Katsuta dobogóra állna a Finn Rally-n

Katsuta dobogóra állna a Finn Rally-n

Takamoto Katsuta
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota japán versenyzője hazai versenyének tekinti a finnországi WRC fordulót, így szeretne jó eredményt elérni.

Takamoto Katsuta a jyväskyläi szervizpark közvetlen közelében él, és nagy reményeket fűz a WRC nyolcadik fordulójához.

A Finn Rally nem mindig volt kedves Katsutához. Tavaly a második napon lecsúszott az útról, így szuperrallyval a 37. helyen végzett. Előtte három alkalommal szintén nem látta meg a célt, akkor Rally2-es/R5-ös autóval indult.

„Reális célon kell gondolkodnom. A dobogó reális cél. Megpróbálom nyomni amennyire csak tudom. Ha túl sokat várok el, akkor túlfeszíthetem és hibát követhetek el. Meg akarom találni a határt, aztán megteszem, amit tudok – ha csak az első ötbe kerülök, az is nagyon jó eredmény számomra” – kezdte Katsuta a WRC hivatalos honlapjának.

„Tavaly nem tudtam az összese szakaszon menni a Päijälä gyorson elszenvedett balesetem után. Elsődleges, hogy jó időt menjek, de minden szakaszon jól kell teljesíteni ha harcban akarsz lenni.”

Katsuta a legkényelmesebben a nagy sebességű murvás szakaszokon érzi magát. A 29 éves versenyző sokat versenyzett finn versenyeken miután pályafutása elején a négyszeres világbajnok Tommi Mäkinen szárnyai alá került.

„Természetesen tudom, hogy idén lesz Japán Rally – és az az én hazai versenyem. Amióta ezzel a sporttal foglalkozom azóta Finnországban élek. Ez most olyan, mint az otthonom, talán még inkább Japán. A családom itt van, és elég jól ismerem az utakat és a szakaszok stílusát.”