Skip to content
Főoldal / WRC / Kankkunen Rally1-es autót tesztelne

Kankkunen Rally1-es autót tesztelne

Juha Kankkunen
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A négyszeres rally világbajnok Juha Kankkunen egy 2022-es Rally1-es autó tesztelésének lehetőségét várja ezen a nyáron.

A 63 éves versenyző a múlt hétvégi Szardínia Rallyn a WRC gumiszállítója, a Pirelli vendégeként árulta el, hogy szeretne az egyik új generációs hibrid autó volánja mögé ülni.

Kankkunen 2002-ben visszavonult a WRC-től, de továbbra is szorosan követte a bajnokságot, amelyet 1986-ban, 1987-ben, 1991-ben és 1993-ban nyert meg a Peugeot, a Lancia és a Toyota gyári csapatánál. 2019-ben vezette a Toyota előző generációs WRC-jét.

Kankkunen érdeklődését felkeltette a legújabb hibrid autó, amely akár 500 lóerőt is képes leadni, hasonlóan a B csoportos Peugeot 205 T16 teljesítményéhez, amelyet 1986-ban három győzelemre vezetett.

„Remélem, hogy nyáron tesztelhetek egy hibridet. Csak el akarok menni és kipróbálni egy kicsit, hogy meg tudjam mennyire különbözik a tavalyi autótól. Rengeteg féle autót vezettem már. Ez egy kicsit másabb mint a tavalyi, mivel egy kicsit nehezebb, de sokkal nagyobb az ereje, amikor használhatjuk a hibrid meghajtást. Egy ideig 500 lóerő közelében van” – mondta a finn az Autosportnak.

Kankkunen utolsó WRC-versenyét 2010-ben teljesítette, amikor nyolcadik helyen végzett a Finn Rallyn egy Ford Focus WRC-vel.