Skip to content
Főoldal / DTM / Juncadella először nyert a DTM-ben

Juncadella először nyert a DTM-ben

Fotó: DTM

A DTM Brands Hatch-i első versenyének az összefoglalója.

A DTM a hétvégén visszatért Nagy-Britanniába, ahol Brands Hatch-ben ezúttal a hosszabb, Grand Prix verziót használta a mezőny.
Daniel Juncadella indult az első kockából. A rajtja azonban nem sikerült jól, visszaesett a harmadik helyre Auer és Rast mögé. Rast, di Restaval Duvallal és még másokkal egyetemben már az első kör végén letudták a kötelező kerékcserét. Duval miután visszatért a pályára kicsúszott, így egy rövid idei Slow Zone volt érvényben.

Juncadella a jól időzített kerékcserének köszönhetően újra az élre került. Ugyanis a spanyol a hetedik körben járt a boxban és sikerült Augusto Farfus elé visszajönnie. Auer a 9. körben cserélt és a harmadik helyen tért vissza. A 15. körben Pascal Wehrlein utolsóként ment ki a boxba az élről. A jobb első keréknél kisebb gond volt, így a hetedik helyre jött vissza.

Juncadella a folytatásban fokozatosan növelte az előnyét Farfussal szemben, végül pályafutása során először nyert a DTM-ben. Azok után, hogy néhány hete a Norisringen először állt dobogón a DTM-ben, pályafutása 67. versenyén a győztesnek járó serleget vehette át. A második helyezett Farfusnak is volt oka az őrömre.  Pontosan 825 napja állt utoljára dobogón, még 2016-ban a szezonzáró hockenheimi versenyen. Auer is boldog volt a harmadik hellyel, ezzel a bajnokságban is feljött a harmadik helyre. Paffett a hatodik helyével növelte az előnyét, mivel di Resta nem szerzett pontot.

A DTM első Brands Hatch-i versenyének a végeredménye IDE kattintva megtekinthető.