Skip to content
Főoldal / ERC / Josh McErlean a Rally Hungary-n debütál az ERC-ben

Josh McErlean a Rally Hungary-n debütál az ERC-ben

Fotó: ERC

Egy Hyundai i20 R5-tel fog indulni Nyíregyházán.

Josh McErlean ugyanannak a Motorsport Ireland Rally Academy-nek a tagja mint Callum Devine. Devine tavaly pont a Rally Hungary-n indult először R5-ös autóval ERC futamon és a harmadik helyen fejezte be a versenyt.
Most McErlean debütálhat az ERC-ben NYíregyházán.

„Szerencsés vagyok, elképesztő élményeket szerezhettem eddigi pályafutásom során. Mindig is az ERC-t tekintettem az egyik legfontosabb célnak” – kezdte a 21 éves Josh McErlean.

„Amikor felhívtak, hogy lehetőségem van indulni Magyarországon, az varázslatos volt, mint amikor kisgyerekként betérsz az édességboltba. Azonnal elkezdtem a felkészülést. Az a tény, hogy ez most megtörténik, elég szürreális, de nagyon izgatott vagyok” – folytatta a Hyundai i20 R5-tel induló versenyző.

Miután Josh McErleannak nincsenek tapasztalatai a Rally Hungary-ről és idén csak három versenyen indult nincsenek nagy elvárásai a nyíregyházi versennyel kapcsolatban.

„Ostobaság lenne tőlem csúcsteljesítményt várni, de igyekszem megragadni a lehetőséget két kézzel. Nagyon sok munkát fektetek a felkészülésbe, és arra törekszem, hogy okosan vezessek, és értékes tapasztalatokat szerezzek. Tudom milyen nehéz lehet ez a rally, szóval Callum csapattársaként a PCRS Rallysportnál a lehető legtöbbet igyekszem tanulni” – zárta McErlean.