Jari Huttunen a befutó a Hyundai Motorsportnál

Fotó: Hyundai Motorsport

2018-ban egy Hyundai i20 R5-el indulhat a WRC2-ben.

A Hyundai Motorsport tehetséggondozó programjának az utolsó fordulója során egy háromnapos tesztet tartottak, ahol a még versenyben lévők kipróbálhatták a Hyundai i20 R5-öt murván és aszfalton. Ezen a teszten Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Karl Kruuda, Pepe Lopez, Pierre-Louis Loubet, Rene Mandel, Kalle Rovanperä és Jari Huttunen vehetett rész. Végül Huttunenre esett a csapat választása.

Jari Huttunen idén az ERC-ben vitézkedik egy Opel Adammal. A fiatal finn jelenleg harmadik a Junior U27 kategóriában. A 23 éves versenyző számára az R5-ös autó sem lesz ismeretlen, hiszen hazai világbajnoki futamát egy Skoda Fabia R5-tel megnyerte a WRC2-ben.

„Nagyon-nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Hyundai mellettem döntött. Nagyon sok tehetséges pilóta volt még rajtam kívül, akik jóval tapasztaltabbak voltak nálam, éppen ezért egy kellemes meglepetés volt számomra a Hyundai döntése. Azzal, hogy egy ilyen sikeres csapat tagja lettem, teljesen egészében a versenyzésre tudok koncentrálni, és törekedhetek majd arra, hogy tovább fejlődjek a volán mögött. Bár az új generációs i20 R5-öt csak egy rövid ideig vezethettem a teszten, így is gyorsan összebarátkoztam vele, és még a nehéz körülmények ellenére is keményen tudtam nyomni.”-mondta Jari Huttunen

A Hyundai Motorsport részéről a menedzser Alain Penasse értékelt:
“Hatalmas nagy elszántságot láttunk benne. Csak pár futamon állt eddig rajthoz R5-ös autóval, így kevesebb tapasztalattal rendelkezett, mint a többiek. Ennek ellenére mind aszfalton, mind murván rögtön versenyképes volt az új generációs i20 R5-tel. Ő egy nagyon tehetséges pilóta, és hatalmas potenciállal rendelkezik.A Hyundai Motorsport Fejlesztési Programja keretében biztosak vagyunk benne, hogy gyors fejlődést mutat majd a következő szezonban.”