Skip to content
Főoldal / Tereprali / Jakub Przygonski nyert az Italian Baja-n

Jakub Przygonski nyert az Italian Baja-n

Fotó: X-raid

A tereprali világkupa hatodik fordulójának az összefoglalója.

Pénteken a 8,12 kilométeres szuperspeciállal vette kezdetét a tereprali világkupa hatodik fordulója, az Italian Baja. Ezt Boris Gadasin nyerte a Minivel. A folytatásban márkatársa, Jakub Przygonski vitte a prímet, mind az öt szelektívet megnyerte. Így közel négy perc előnnyel nyerte a versenyt a lengyel versenyző. Ötször végzett a második helyen Martin Prokop.  A cseh versenyző így az ezüstös pozíciónak örülhetett. Honfitársa, Miroslav Zapletalt lett a harmadik.

A T3-ban volt magyar érdekeltség is, Garamvölgyi Zoltán és Takács Antal egy Yamaha Garillaval indult.  A verseny elején összeszedtek egy defektet, később több szelektívet is megnyertek. Az utolsó szelektíven az utolsó folyóátkelésnél valószínűleg vizet szívhatott a motor, ami ezután folyamatosan gyengült. A cél előtt nem sokkal megállt a páros. Amerigo Ventura behúzta a célba a magyarokat. A dobogón még átvehették a kategória második helyért járó kupákat, később azonban kizárták őket. Ugyanis Amerigo Ventura nem a világkupán indult, csak az olasz bajnokin, így idegen segítség igénybevétele miatt kizárták a magyarokat.

https://www.instagram.com/p/BkYVefwHW6m/?taken-by=zoligaramvolgyi

A 25. Italian Baja végeredménye:
1. J. Przygonski – T. Colsoul (Mini John Cooper Works Rally)   5:16:36.4
2. M. Prokop – J. Tománek (Ford F-150 Evo)   +3:45.4
3. M. Zapletal – M. Sykora (Ford F-150 Evo)   +11:32.2

A bajnokság következő fordulója július 20-22. között a Baja Espana Aragón lesz, utána pedig már a XV. HunGarian Baja következik augusztus 9-12. között.