Skip to content
Főoldal / ERC / Ivan Ares az élen a Kanári-szigetek Rally-n

Ivan Ares az élen a Kanári-szigetek Rally-n

Fotó: ERC

Solberg, Lukyanuk és Mikkelsen hátránya is egy perc fölött a fordulatos nap után.

Az időjárás sokakat megtréfált a Kanári-szigetek Rally pénteki napján. Rögtön az első szakaszon kiesett a verseny tavalyi győztese, Pepe López. Egy jobb kanyarban megcsúszott és kiütötte a kereket a Citroen alól.

Azok jártak jól, akik eső gumikra szavaztak. Így a délelőtti kör után Nil Solans vezetett 9,7 másodperccel Ivan Ares előtt. Adrien Fourmaux állt a harmadik helyen.

A rossz gumiválasztás miatt ekkor Alexey Lukyanuk a 10., Oliver Solberg a 13., Craig Breen a 21., míg a Rally Hungary-t megnyerő Andreas Mikkelsen a 24. volt.

Délután az első szakaszok szárazok voltak, ekkor Lukyanuk nyert is két szakaszt és feljött a negyedik helyre. Utána ismét esni kezdett és vissza esett, a napot a 8. helyen zárta. Az eső akkor kezdett rá mikor Solans rajtolt, valamint volt egy megforgása is, így Ares az élre állt. Solansot az utolsó szakaszon Fourmaux is megelőzte.

Solberg a 7., Breen a 15. és Mikkelsen a 11. helyre jött előre.

Az ERC1 Juniorban a pontverseny élén álló Grégoire Munster katasztrofális napot zárt, délelőtt volt egy defektje és a többi szakaszon is csak csúszkált. Így a kategória 6., abszolút 29. helyről várja a szombatot.

Az ERC2-ben ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán a második helyen áll. Darius Polonski vezet. Érdiék legfőbb ellenfele, Zelindo Melegari kiesett délután, így a magyar párosnak inkább Andrea Mabellinire kell figyelnie, aki jelenleg a negyedik.

Az ERC3-ban Vogel Adrienn és Nothiesz Ivett a nyolcadik helyen zárta a Kanári-szigetek Rally első napját