Skip to content
Főoldal / WRC / Ingram és Whittock útjai külön vállnak

Ingram és Whittock útjai külön vállnak

Chris Ingram & Ross Whittock

2019-ben együtt nyerték meg a Rally Európa-bajnokságot, most véget ér a közel 5 éves együttműködés.

Chris Ingram és Ross Whittock 2017-ben szezon közben ültek össze az ERC3 Juniorban. Whittock Elliott Edmondsont váltotta a jobb 1-ben. 2019-ben pont nálunk, a nyíregyházi Rally Hungaryn ért fel a csúcsra Ingram és Whittock, és nyerték meg az ERC-t. 2021 óta a WRC2-ben indultak.

Most véget ért a közel 5 éves együttműködés, külön utakon foltytatják.

„A 2017-es szezon vége felé választottam Rosst, hogy legyen a navigátorom, és ő segített megszereznem az ERC Junior bajnoki címet az Opel csapatával. Azóta sok mindent elértünk együtt az ERC-ben és a WRC-ben a Toksporttal, de eljött az idő, hogy párosként elváljunk. Sok szerencsét kívánok Rossnak a jövőben, és köszönöm neki és családjának a támogatást” – olvasható Ingram közleményében.

„A szakítás pályafutásom egy sikeres fejezetének a végét jelentette, azzal a döntéssel, hogy mindkettőnk javát szolgálja ez. Szeretnék köszönetet mondani Chrisnek az együttműködésért és a közös sikerért, és minden jót kívánok neki a jövőben. Új lehetőségek nyílnak meg előttem, és izgatott vagyok, hogy új fejezetet kezdjek a karrieremben” – tette hozzá Whittock.

Ingram nem indul februárban a Svéd Rallyn, következő versenye az Egyesült Királyságban lesz március 18-19. között.