Skip to content
Főoldal / WRC / Huttunen az M-Sportnál debütál Rally1-es autóval

Huttunen az M-Sportnál debütál Rally1-es autóval

Jari Huttunen
Fotó: M-Sport

Huttunen fellépése a Rally1 kategóriába alátámasztja az M-Sport azon elkötelezettségét, hogy a fiatal versenyzőknek lehetőséget biztosítson a sportág legmagasabb szintjén.

Jari Huttunen amióta 2021 novemberében csatlakozott az M-Sport Ford World Rally Teamhez egy győzelmet és összesen három dobogós helyezést ért el négy verseny alatt a Fiesta Rally2-vel. Huttunen összesen öt győzelmet aratott a rali-világbajnokság WRC2 és WRC3 kategóriáiban. Legutóbbi WRC2-es győzelmét a tavalyi ACI Rally Monza-n szerezte, ahol a Fiesta Rally2-ben debütált, és azonnal lenyűgözte a csapatot.

Huttunen idén háromszor indult az M-Sporttal, ezalatt két dobogós helyezést és tíz szakaszgyőzelmet szerzett a WRC2-ben. Mindkétszer az abszolútban is az első tízben végzett, Svédországban a kilencedik lett, míg Szardínián a tizedik.

Huttunen a hazai versenyén, a Finn Rallyn áll majd rajthoz az M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 volánja mögött. Navigátora, állandó társa, Mikko Lukka lesz. Vele nyerte meg 2020-ban a WRC3-as bajnokságot. A Finn Rallyt megelőzően Huttunen egy teljes tesztnapot kap Észtországban, hogy felkészüljön és megszokja a Puma Hybrid Rally1 autót.

Mielőtt elkezdené a Rally1-es debütálását, Huttunen a WRC2-es programja részeként egy Fiesta Rally2-vel indul az Észt Rally roppant gyors murvás szakaszain, tökéletes bemelegítésként hazai versenyére.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egy Pumával indulhatok a hazai versenyemen, nagyszerű élmény lesz, és nagyon várom a szurkolók hangulatát és mindent. Minden bizonnyal kihívás lesz egy ilyen gyors versenyen egy ekkora erővel rendelkező autóval indulni. Nagyon élveztem az M-Sporttal az elmúlt versenyeket, és kezdem nagyon otthon érezni magam. A hétvége célja az lesz, hogy tanuljunk az autóról, és egyenletes tempóval próbáljunk jó ritmust tartani. Ez egy trükkös verseny lehet, de elég jól ismerem, szóval meglátjuk mi sül ki belőle. Nagyon örülök, hogy az M-Sport megadta nekem ezt a lehetőséget, így szeretnénk a legtöbbet kihozni belőle” – mondta Huttunen a bejelentés kapcsán.