Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Ott Tanak a Hyundainál folytatja

Hivatalos: Ott Tanak a Hyundainál folytatja

Fotó: Hyundai Motorsport

Teljes az alzenaui csapat felállása.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy megszakadtak a tárgyalások Ott Tanak és a Hyundai között. A Spanyol Rallyn robbant a hír, hogy Ott Tanak aláírt a Hyundaihoz. Az észt versenyző a spanyol versenyen biztosította be a világbajnoki címét.

A Hyundai Motorsport ma hivatalosan is bejelentette, hogy Ott Tanak és Martin Jarveoja két évre aláírt hozzájuk. A friss világbajnok duó mind a 14 futamon indul a Hyundai i20 WRC-vel Thierry Neuville csapattársaként. A harmadik autón Sébastien Loeb és Dani Sordo fog osztozni. Ezzel a Hyundai lett az első csapat, amelynek ismert a 2020-as felállása.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhattam a Hyundai Motorsporthoz a 2020-as szezontól kezdve. Nagyon ígéretesnek tűnik az a jövőkép, amelyet Andrea Adamo felvázolt és egyezik az én elképzelésemmel is. Nagyon tisztelem azt, amit a Hyundai elért, éveken át szoros csatában voltunk egymással. Mindig is egy versenyképes csapat volt egy jó autóval, érdekes lesz látni most a másik oldalról. A csapat felállása jó, kiváncsian várom mit tudunk elérni együtt a következő években.”-mondta a 32 éves Ott Tanak.